Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

de simona72 in Conserve, 26 Oct 2015 | 4458 vizualizari

 

De fiecare data cumpar din magazine rosii uscate si conservate in ulei. Dar niciodata nu m-am gandit ca voi face asa ceva acasa, in cuptor. Doar Laura Nechita e de vina, stiti voi care:))), urata aia care-mi este tare draga, dar draga rau, pentru toate bunatatile pe care ni le aduce. Regretul meu este ca nu am facut reteta in plina vara, cand erau rosii de toate neamurile prin piete, cand aveai de unde alege de la tzarani si nu aveai grija lor.Trebuie sa alegeti un sortiment de rosii care nu sunt prea zemoase, eu le-am ales pe cele lunguiete, am mai gasit cateva rosii galbene si am ales dintre ele care mi sau parut mai ok dup ace le-am feliat. Eu le-am facut de ceva vreme, reteta statea la pastrare doar chef de a scrie nu aveamJ) Multumesc Laurita!!>:D

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 2 kg de rosii de gradina, din cele lunguiete si rosii galbene
  • catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • oregano uscat
  • sare(eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • piper proaspat rasnit
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline:

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt

Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai mult. Puteti sa folositi si un feliator electric, dar cantitatea fiind mica am zis ca nu e necesar. Am asezat feliile de rosii pe hartia de copt din tavi, pe o tava am pudrat rosiile cu sare, piper, oregano uscat, catei de usturoi lasati intregi, dar si taiati in jumatati. Cu cealalta tava am procedat la fel doar ca in loc de oregano am rupt frunzulite proaspete de busuioc. Am dat tavile la cuptorul incins la 100 grade, o tava am asezat-o pe grilajul din mijloc, iar pe cealalta putin mai sus, mai aproape de arzator. Am verificat la fiecare 15 minute tavile si le roteam, cea care era sus o mutam jos si invers. Cea care era mai aproape de arzator, am observat ca usca mai rapid si de teama sa nu se arda schimbam tavile. Am procedat in felul acesta 1 ora si 20-30 minute, iar daca mi s-a parut ca focul parpoleste prea tare,am  redus temperatura la 80-90 grade. Am oprit focul, am intredeschis usa si le-am mai lasat inca 20 minute in cuptor. Am scos tavile si le-am lasat sa se raceasca de tot. Pentru ca su lipit putin de hartia de copt le-am desprins usor cu lama unui cutit. Am sterilizat trei borcanele si am pus intercalat felii de rosii lunguiete, felii de rosii galbene, usturoi. Am pastrat doar aroma ierburilor, adica intr-un borcan am pus doar rosii cu oregano, in altul rosii cu busuioc, iar in cel de-al treilea am amestecat rosiile cu oregano si busuioc. Am complectat cu ulei de masline, am infiletat borcanele cu capace, le-am etichetat si le-am depozitat in camara la loc uscat si racoros. Sunt minunate, pline de aromeeeee…

TIPS-URI

1

se folosesc plantele aromatice preferate

2

in borcanul cu rosii cu busuioc am mai strecurat si frunze proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari