Chutney de ceapă roșie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 12 Sep 2011 | 10369 vizualizari

 

Acest chutney (termen preluat de britanici de la indieni pentru a descrie un preparat picant cu consistență de sos gros sau pastă, care se servește alături de un fel principal) este simplu de făcut, iar rezultatul m-a surprins plăcut. Combinația de ceapă roșie caramelizată și brânză este deosebit de savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • • 3 cepe roșii mari
  • • 100 g zahăr
  • • 50 ml oțet de vin roșu
  • • 50 ml vin roșu
  • • piper și cimbru uscat
  • • 25 ml ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de ceapă roșie:

Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.

Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul încins, apoi am adăugat zahărul, oțetul și vinul. Le-am lăsat să fiarbă la foc potrivit, mestecând din când în când, aproximativ o oră până s-a evaporat de tot lichidul, iar amestecul a căpătat o consistență lipicioasă. Am presărat piper și cimbru uscat, apoi l-am turnat într-un borcan sterilizat.

Se păstrază în frigider și trebuie lăsat câteva săptămâni nedesfăcut pentru ca aromele să se matureze.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

13.09.2011, 14:37

Multumesc pentru aprecieri! Reteta am luat-o din revista Good Food, dar am adaptat-o putin

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:39

feliciacristea46 1

20.03.2013, 20:06

marfa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chutney iute din vinete