Ador orice fel de risotto, dar cel cu ciuperci e preferatul meu. Ce spuneti, incercati?
Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă, daca a voastră e slabă, adaugati putin de ulei pentru a prăji) si o scoatem pe un servetel care va absoarbi grasimea.
Punem apa intr-o cratita la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adăugăm cubul de vegeta si stingem focul. Intre timp tocam mărunt ceapa si usturoiul si il calim cu cele 5 linguri de ulei de măsline la foc mic intr-o tigaie ( destul de încăpătoare pentru ca pe asta o vom folosi pentru a face risotto).
Cand s-au călit adăugăm si ciupercile si lăsăm să se caleasca, dupa care adauam orezul (spălat in prealabil) si il lăsăm să se "tosteze" putin si adăugăm vinul. Lăsăm să absoarbă vinul, dupa care adăugăm putin cate putin supa din cub si amestecăm încet pana absoarbe primul rand de supa, iar adăugăm si tot asa pana cand am adaugat toata supa si orezul este fiert. Va avea o consistentă usor cremoasa. Potrivim de sare si piper si adăugăm parmezanul, stingem focul si amestecăm bine, punem in farfurii si presaram deasupra costita. Poftă bună! :D