Tocanita picanta cu pui si ciuperci

de aalliinnaa07 in Mancaruri cu carne, 10 Dec 2013 | 4329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 200-300 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita rasa de curry
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • sare
  • 3 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita picanta cu pui si ciuperci:

Carnea de pui o punem la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute.

Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul si cateii de usturoi. Ciupercile le spalam si le curatam de coaja, la fel si coditele de la ele si le taiem felii. Dupa ce s-a fiert carnea o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem cubulete.

Intr-o cratita punem ardeiul, ceapa si usturoiul la calit 2-3 minute, apoi adaugam supa in care a fiert carnea ( eu am avut 1.5 L.) , ciupercile si le lasam sa fiarba 15 minute.

Smantana am amestecat-o cu curry si boia. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam smantana si carnea de pui taiata cubulete. Faina o amestecam cu putina apa si o adaugam in tocanita pentru a se ingrosa sosul. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust si curry daca va place mai picanta mancarea si o mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.

Dupa ce am oprit focul am adaugat  mararul tocat marunt.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de pui - Philips Multicooker