Struffoli reprezinta un desert traditional italian, originar din Napoli, care consta din mici bile de aluat prajit, acoperite cu miere si decorate cu zahar colorat sau fructe confiate.
Pentru aceasta Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, miere.
Cum se prepara Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:
Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand devin usor spumoase.
Adauga untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.
Incepe sa adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea, framantand pana cand obtii un aluat omogen si nelipicios.
Pe o suprafata de lucru infainata, intinde aluatul intr-un snur subtire de aproximativ 1 cm grosime.
Taie snurul in bucati mici de aproximativ 1 cm si ruleaza-le intre palme pentru a forma bile mici.
Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca pana cand ajunge la temperatura potrivita pentru prajit.
Prajeste bilele de aluat in serii mici pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le cu o spumiera si lasa-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Intr-o cratita mare, incalzeste mierea pana cand devine fluida.
Adauga bilele prajite in mierea calda si amesteca bine pentru a le acoperi uniform sau le poti glazura turnand sirop peste ele.
Transfera struffoli acoperite cu miere pe un platou si formeaza o gramada sau un inel.
Presara deasupra zahar colorat si fructe confiate dupa preferinta.
Incearca si reteta de Gogosi berlineze, delicioase sau varianta de Gogosi dulci de orez.
Iti recomandam si reteta de Gogosi braziliene, un desert foarte gustos.
1
Pentru un plus de aroma, poti adauga si coaja rasa de portocala in aluat.
2
Daca preferi o consistenta mai putin crocanta, poti reduce timpul de prajire.