Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

de bucatarasa in Dulciuri, 10 Iun 2024 | 1260 vizualizari

 

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta  sunt un desert italian iconic, originar din regiunea Siciliei, cunoscut si iubit in intreaga lume. Aceste delicatese constau dintr-o coaja crocanta, prajita, umpluta cu o crema dulce, in mod traditional facuta din ricotta. Canoli isi au radacinile in sarbatorile si traditiile siciliene, fiind initial preparate pentru carnaval, insa popularitatea lor a crescut, devenind un desert savurat pe tot parcursul anului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
  • Pentru cojile de canoli:
  • 2 cani (240 g) de faina
  • 1 lingura (12 g) de zahar
  • 1/4 lingurita (1 g) de sare
  • 3 linguri (45 g) de unt sau untura, taiat cubulete
  • 1 ou mare
  • 1/4 cana (60 ml) de vin alb sau otet de vin alb
  • 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
  • Ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani (480 g) de ricotta
  • 3/4 cana (90 g) de zahar pudra
  • 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
  • 1/2 cana (75 g) de ciocolata neagra maruntita (optional)
  • Coaja rasa de la o portocala (optional)
  • 1/4 cana (40 g) de fructe confiate maruntite (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta:

Cum se prepara Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

Pregatirea cojilor:
Amestecare: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga untul si amesteca pana cand amestecul devine sfaramicios.
    Formare aluat: Adauga oul, vinul (sau otetul) si extractul de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat neted. Daca aluatul este prea uscat, mai adauga putin vin.
    Framantare si racire: Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de cateva minute. Formeaza o minge, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de cel putin o ora.
    Intinderea aluatului: Imparte aluatul in doua bucati. Intinde fiecare bucata pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/8 inch (3 mm). Taie cercuri de aluat de aproximativ 4 inch (10 cm) in diametru.
    Formare tuburi: Infasoara fiecare cerc de aluat in jurul unui tub de metal pentru canoli, sigiland marginile cu putin ou batut.
    Prajire: Incalzeste uleiul la 375°F (190°C). Prajeste cojile pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute. Scurge-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca inainte de a scoate tuburile de metal.

Pregatirea umpluturii:
    Amestec: Intr-un bol mare, amesteca ricotta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Daca doresti, adauga ciocolata maruntita, coaja de portocala si fructele confiate.
    Umplere: Foloseste un pos pentru a umple cojile de canoli cu crema de ricotta.

Servire:
    Decor: Poti decora capetele canolilor umpluti cu ciocolata maruntita, fistic maruntit sau fructe confiate.
    Servire: Presara zahar pudra deasupra canolilor inainte de a-i servi.

Se servesc alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si scortisoara