Desert briose cu crema de branza si afine

de lucy2002 in Dulciuri, 26 Sep 2019 | 7108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 150 ml ulei
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 gr branza de vaci de la Lidl la galatusa
  • 2 linguri de faina
  • zahar 4 linguri cu varf +2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 gr afine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu crema de branza si afine:

Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de faina.

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, faina si cele doua pliculete de zahar vanilinat, obtinem o crema peste care adaugam afinele si amestecam usor.

Cu ajutorul cupei de inghetata, portionam compozitia in formele de briose. Am pus cate o cupa in fiecare forma, iar apoi am adaugat cate o lingurita de crema de branza amestecata cu afine, deasupra am mai adaugat cateva afine pentru decor.

Am introdus tava cu briose in cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe margine.

Se scot din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, apoi pot fi servite.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Jumatate copt jumatate crema"