Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de faina.
Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, faina si cele doua pliculete de zahar vanilinat, obtinem o crema peste care adaugam afinele si amestecam usor.
Cu ajutorul cupei de inghetata, portionam compozitia in formele de briose. Am pus cate o cupa in fiecare forma, iar apoi am adaugat cate o lingurita de crema de branza amestecata cu afine, deasupra am mai adaugat cateva afine pentru decor.
Am introdus tava cu briose in cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe margine.
Se scot din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, apoi pot fi servite.
Pofta buna!