Am incercat multe combinatii de zacusca, insa asta ne place cel mai mult.
Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca.
Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole.
Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam foarte putin sa se caleasca. Turnam si gogosarii peste si lasam sa fiarba pana se ridica uleiul deasupra (cca 2 ore). Amestecam sa nu se prinda.
Dupa ce s-a ridicat uleiul adaugam sucul de rosii, fasolea tocata si boabele ramase, condimentele dupa gust. Le mai fierbem inca 40-60 minute. Inainte sa stingemfocul, adaugam lingurita de acid salicilic si amestecam putin.
Intre timp pregatim borcanele, le sterilizam foarte bine si le uscam. De asemenea pregatim un "pat" pentru borcane din multe paturi.
Zacusca se toarna in borcane cat este foarte fierbinte, se inchid ermetic si se pun in "patul" pregatit, se acopera foarte bine cu o patura Borcanele se lasa 2-3 zile acolo pana se racesc.
1
Caliti ceapa foarte putin!