Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

de AndrutzaP in Porc, 13 Apr 2016 | 29779 vizualizari

 

Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii  este unul dintre primele feluri de mancare pe care le-am facut. In continuare este pe placul nostru si este o reteta pe care o fac mereu cu mare drag. Carne, ceapa, legume si cuburi de rosii, fac din aceasta reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii, o mancare desi simpla, grozav de gustoasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

  • 300 g carne de porc ( eu am folosit pulpa)
  • 10 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • 3 linguri bulion
  • 1 conserva rosii cuburi in suc
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii:

Preparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). 

Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel  si ardeiul, il taiati cubulete mici.

Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Prajiti carnea foarte putin ( pana se albeste pe toate partile). O scoateti si, in acelasi ulei, prajiti toata ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat suficient adaugati ardeiul si mai lasati cateva minute. Adaugati bulionul si rosiile din conserva.

Cand da in clocot puneti carnea. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba. Cand carnea este facuta, potriviti de sare si piper.

Opriti focul si puneti deaspura patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

La fel de delicioasa este si varianta cu pui, pe care o gasesti aici - Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii dar si Tocana haiduceasca

 Toate insotite, bineinteles de Mamaliga 

TIPS-URI

1

in loc de carne de porc puteti folosi carne de pui

2

folositi ulei suficient la prajit, altfel ceapa se va fierbe in loc sa se prajeasca si va schimba gustul tocanitei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde