Chiftele de porc la cuptor

de katty in Porc, 24 Mar 2018 | 5108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar verde
  • condimente pentru chiftele
  • 3 oua
  • 3-4 linguri faina alba
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 felii de paine alba inmuiate in lapte si stoarse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de porc la cuptor:

Taiem carnea cuburi si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici. Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine si le  trecem si pe ele, in felul acesta painea se marunteste foarte bine si nu mai raman nici resturi de carne in masina. Adaugam peste carne condimentul pentru chiftele, sare - daca mai este nevoie, piper, ouale, mararul tocat fin si omogenizam bine compozitia. Acoperim vasul si il dam la rece pentru 30 de minute.

Cu mana umeda luam din amestec si formam in maini bile, pe care le tavalim prin faina, le batem usor pentru a scutura surplusul de faina si le asezam in tava pe hartie de copt, aplatizandu-le putin. Stropim chiftelele cu ulei si dam tava la cuptor pana se rumenesc. Putem sa le mancam ca atare sau sa le punem in sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

26.03.2018, 19:42

Bune și mult mai sănătoase, dietetice...

Corinuta 1

26.03.2018, 22:11

Am facut si eu candva demult, acum le cumpar gata facute, numai pornesc cuptorul si-s gata in 20 de minute

dantes 1

29.03.2018, 13:44

Bune!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita