Shakshuka este un preparat nord-african, foarte delicios si ușor de facut. Se prepară pentru micul dejun cât și la prânz. Il Intalnim si in bucataria evreiasca, unde probabil a fost introdus de evreii din Tunisia si alti evrei maghrebieni, dar si in Turcia (Saksuka) si in Spania (Pisto).
Pentru Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita sunt necesare cateva ingrediente: ceapa, ardei, usturoi, oua.
Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie puțin.
Se adaugă rosia pasată, sare și condimentele și se amestecă. Se adaugă o căniță mică de apă (20ml) și se lasă să fiarbă acoperit cu un capac, până când sosul scade la jumătate.
Se fac gropițe în sosul de roșii și ardei și se adaugă ouăle.
Se acoperă din nou tigaia cu capac și se lasă pe foc mic, încă 3-4 minute sau până când ouăle sunt gata.
Se stinge focul, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și se servește imediat, cu lipii sau pâine prăjită.