Reteta de salata de conopida cu maioneza si usturoi este una super simpla, iar gustul este super bun. Cel putin pentru mine :)
Pentru aceasta reteta, sunt necesare putine ingrediente: conopida, maioneza, usturoi, sare si piper.
Cu siguranta cei care au facut aceasta salata, stiu cat de gustoasa este.
Iata cum se prepara Reteta de salata de conopida cu maioneza si usturoi
Conopida se desface in buchetele, indepartand partea lemnoasa de cotor. Se pune la fiert in apa cu sare, pana cand intra usor furculita in ea. Se scoate si se scurge de apa.
Se pregateste maioneza de casa. Eu am facut din 2 galbenusuri (1 crud + 1 fiert), 200 ml ulei de floarea soarelui, sare si zeama de lamaie dupa gust.
Conopida scursa se taie bucatele, se adauga usturoiul maruntit si maioneza. Se amesteca usor ca sa nu se zdrobeasca prea mult conopida si se condimenteaza cu sare si piper.
Este excelenta pe paine prajita. Daca doriti, se pot adauga si boabe de porumb fiert.
Vezi si reteta de Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza.