Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce

de Tuxedo in Mancare copii, 5 Mai 2013 | 19863 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Cui nu-i plac papanasii? Ei bine din acestia fierti nu am mai mancat din copilarie. Ii facea bunica mea de cate ori ne duceam in vacanta de vara si de atunci nu am mai facut nici eu nici mama…Si pentru ca aveam niste branza dulce prin frigider am zis “hai sa facem papanasi”. Sunt foarte usor de facut si super deliciosi, mai ales calzi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 650 gr branza dulce de vaci (sau amestecata cu ricotta)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • 100 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce:

Reteta de preparare a papanasilor

Batem bine cele 3 oua cu praful de sare apoi le adaugam peste branza si amestecam bine cu mixerul. Adaugam si vanilia, coaja de lamaie, grisul si faina si amestecam pana la omogenizare. Formama papanasii cu ajutorul unei linguri ori in forma de galusca ori ii facem bilute.

Nota: daca branza nu este bine faramitata, este posibil sa se imprastie la fiert, asa ca trebuie foarte bine mixata branza, eventual in robotul de bucatarie.

Punem apa intr-o carticiaoara la fiert si cand a dat primul clocot punem papanasii unul cate unul la fiert.

Intre timp putem sa prajim pesmetul, el trebuie sa fie fierbinte cand tavalim papanasii.

Pesmetul l-am prajit in ulei iar la sfarsit am adaugat zahar si zahar vanilat. Am incins intai uleiul apoi am adaugat pesmetul si am amestecat tot timpul in el pana cand a devenit auriu.

In momentul in care papanasii au iesit la suprafata ii mai lasam 2 minute si ii scoatem cu ajutorul unei palete si ii punem direct in tigaia cu pesmet prajit si ii tavalim bine pe toate partile.

Ii servim cu pofta, ca sunt extraordinar de buni! mie nu-mi mai venea sa ma opresc .

Este un desert numai bun pentru copii, dar si pentru cei mari . Se pot servi si cu smantana si putin unt, dar fara pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza de vaci de casa