Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci

de anisoara in Pui, 28 Mai 2010 | 36275 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
O reteta pentru masa de sarbatori . Se prepara foarte repede. Pe platoul cu papanasii sunt parjoalele de sarbatori , reteta o gasiti aici.: http://www.bucataras.ro/retete/3126/pirjoale-de-sarbatori.html

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • un kg de piept de gaina
  • 2-3 oua
  • 5 linguri de faina
  • ulei pt prajit
  • umplutura:
  • 200-300gr de ciuperci proaspete
  • 80 gr. cascaval
  • ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper negru macinat
  • marar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci:

Reteta de preparare a papanasilor

Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii.
Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in latime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipereaza si se pune cu o lingura umplura din ciuperci cu cascaval. Se infasoara cu ajutorul peliculei. Rulada primita se rostogoleste prin faina turnata intr-o farfurie plata, pina faina se imbiba pe toate partile ruladei . Se aranjeaza pe un fund de lemn curat.

La fel se procedeaza cu celelalte felii din piept de gaina.
Se lasa ruladele cca 10 minute pe fundul de lemn , pentru ca sa se imbibe faina in carne, ea se umezeste putin.

Se incalzeste bine o tigaie mai lata in diametru, cu ulei la un foc normal ( nu prea tare). Se amesteca ouale si putina sare cu o furculita, intr-un vas mai lat.

Toti papanasii se rostogolesc din nou prin faina, pe urma prin ouale amestecate si se prajesc in tigaia incalzita bine , rostogolindu-le mereu prin ulei pina se prinde o pojghita de ou imprejurul lor, dupa aceia, se scade focul si se prajesc cca 10-12 minute, cind pe o parte, cind pe alta a papanasilor pina primesc o culoare aurie.


Prepararea umpluturii :
Se curata si se taie ceapa in rondele subtiri , ciupercile se spala si se taie feliute , usuturoiul se curata si se marunteste putin. Toate aceste produse se prajesc in tigaie incinsa cu ulei in jur de 10 minute. Se toarna intr-o sita sa se scurga uleiul. Intre timp cascavalul de tip tare, sa rade prin razatoare si se adauga la ciupercile prajite. Se adauga marar dupa gust, si piper negru maruntit.
Se amesteca bine. umplura o folosim dupa ce s-a racit bine
atentie - nu se adauga sare, deoarece cascavalul ii va da gustul sarat, si marar, dupa preparare, tot timpul da un gust mai sarat la mancare.

Se servesc la masa calzi sau reci, sunt la fel de gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga