Pui indian Tandoori

de Mihaela11_jo in Pui, 20 Dec 2010 | 8428 vizualizari

 

La Amman exista in fiecare cartier restaurante indiene numite " Mankal Chicken Tikka".
Puiul Tikka si Tandoori este foarte condimentat; se serveste cu orez biryani in 3 culori si orez cu lamaie si paine "Poori" ( asemanatoare langosului romanesc).

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare  
  • 2 catei de usturoi  
  • 1 lingura de ghimbir prospat ras pe razatoarea mica  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 lingurita de mustar Dijon  
  • 1/2 de lingurita seminte de cardamom  
  • 1/2 lingurita coriandru macinat  
  • 1/2 lingurita piper prospat macinat  
  • 3 linguri de suc de lamaie  
  • 1 cana si jumatate de iaurt  
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui indian Tandoori:

Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine.

Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat.

Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome.

Intr-o tava de cuptor mai adanca se pune puiul cu tot cu iaurtul si se pune la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 45 de minute sau pana s-a rumenit.

Se serveste cu garnitura  de orez cu lamaie si paine indiana Poori.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui indian Tandoori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez arabesc