Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune

de madab in Dulciuri, 13 Ian 2015 | 2752 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 100g faina
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.

Adaugam praful de copt si faina in ploaie .

Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei  , dar nici tare deoarece papanasii nu o sa fie fragezi. Aceasta compozitie trebuie sa fie putin lipicioasa. Cand aceasta este gata , intr-o cratita se pune ulei la incins. Intre timp se fac bilute 4 mari si 4 mici. Cele mari vor fi turtite putin , iar in mijlocul lor se face o gaura ca si la covrigi.

Cand uleiul e bine incins , se pun colaceii si bilutele. Se intorc pe o parte si pe cealalta sa se rumeneasca . Se scot pe servetel ca sa absoarba uleiul , apoi se  aseaza pe o farfurie covrigelul si biluta , desupra putina smantana si dupa gemul de prune. Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine