Reteta de preparare a papanasilor
Vrei un desert lejer, confortabil si nu stii ce sa prepari? Daca ai branza dulce in casa si portocale...acesta este desertul perfect....asa-mi suna mie astazi o propunere in urechi :)))))))) a iesit ceva incredibil de bun! Cred ca as fi mancat trei portii asa pe nerasuflate !:))))
Sos de citrice:
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica.
In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp, este mai bine sa ii facem pe rand astfel incat sa nu se zdrobeasca.
Ii scoatem cu o paleta cand sunt fierti( vom vedea cand sunt gata se umfla si se ridica la suprafata) si ii punem intr-o strecuratoare.
Intre timp preparam sosul:
Punem sucurile de citrice intr-un ibric impreuna cu zaharul , vanilia, coaja de lamaie si untul si lasam la foc mic sa scada amestecand din cand in cand.
Cand ne place ca si consistenta oprim focul si racim sosul.
Punem papanasii in sos si-i mancam cu pofta ca-s minunat de buni!