Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca nimeni nu poate refuza o portie de papanasi rumeni cu multa smantanica si cu gem din belsug, asa ca va invit pe toti la 'dezmat' :))
Reteta de preparare a papanasilor
Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura.
Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon.
Am adaugat si branza dulce.
Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact ca pentru gogosi. In timpul framantarii am adaugat si ulei.
Am lasat aluatul sa creasca timp de 40 de minute.
Apoi am inceput sa modelez papanasii, mai exact, am intins o foaie de aluat de grosime potrivita si am taiat cu o cana cercuri. In mijlocul cercurilor am taiat cu un pahar mai micut alte cercuri.
Am prajit papanasii in baie de ulei, i-am scos pe un servet absorbant apoi i-am asezat pe farfurie.
I-am servit cu multa smantana si gem de gutui!
Un mega deliciu, trebuie sa-i incercati si voi!