Cardamomul este un condiment mai rar, folosit atat pentru diferite mancaruri cat si ca adaos in prajituri.
Aroma cardamomului este foarte fina , dulce , iute si usor mentolata. Dupa consum ,ramane pe limba un gust de lamaie ,camfor si portocala...
Mai multe despre cardamom puteti citi si pe bucataras.ro la sectiunea condimente.
Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici.
Scoatem aluatul din frigider ,intindem din el o foaie, nu foarte groasa ,si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam
la cuptorul incins inainte , pentru 20-25 minute.
Scoatem fursecurile ,le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.
Sunt excelente langa o ceasca de ceai aromat de fructe sau o cana cu lapte!