Iata cum se prepara Reteta de chec
Ingrediente mentionate sunt ideale pentru 2 checuri. Am separat albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri am adaugat un praf de sare si zaharul vanilat, dupa care am inceput sa mixez.
Am adaugat treptat zaharul brun peste spuma obtinuta si am continuat sa mixez pana ce s-a topit.
Peste galbenusuri am adaugat uleiul, am inceput sa mixez dupa care am incorporat untul, de arahide si esenta de vanilie.
Am incorporat spuma de albusuri peste cea de galbenusuri. In compozitia obtinuta am adaugat jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, apoiam amestecat usor cu o spatula.
Am adaugat si restul de faina in compozitie si am amestecat usor pana la incorporare.
Am pus 6 linguri din compozitia obtinuta in alt bol, apoi am adaugat pudra de cacao si am incorporat usor.
Am uns o tava cu unt, am asezat compozitia alba iar peste aceasta am pus compozitia cu cacao. La final am adaugat cateva linguri din compozitia alba, iar cu ajutorul unei scobitori am facut cerculete pentru a capata un aspect mai frumos.
Am copt checul la 180°C, timp de 40 de minute. Se lasa la racit inainte de a fi servit.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Chec cu lamaie.