Andra Mihail ne invită la Friganele, un desert mult îndrăgit în copilărie. Un preparat culinar simplu și delicios, des întâlnit în bucătăria românească. Acestea constau în felii de pâine înmuiate într-un amestec de ou și lapte, apoi prăjite până devin aurii și crocante. Pot fi servite atât dulci, cu zahăr, miere sau dulceață, cât și sărate, cu brânză, smântână sau diverse alte topping-uri.
Pentru această Rețeta de friganele - Desertul delicios din copilărie ai nevoie de câteva ingrediente: pâine, lapte, ou, zahăr și fructe.
Cu se prepara Rețeta de friganele - Desertul delicios din copilărie
Rumenește fulgii de migdale într-o tigaie, câteva secunde ca să nu se ardă.
Feliază pâinea. Taie caisele bucățele.
Într-o tigaie încinsă, pune puțin unt și cuburile de caise. Adaugă puțin zahăr pentru a carameliză fructele. După ce s-au înmuiat ușor, scoate-le într-un bol, apoi șterge ușor tigaia cu un șervet de hârtie.
Într-un bol amestecă bine un ou și adaugă laptele, apoi omogenizează. Înmoaie fiecare felie de pâine în compoziția de lapte cu ou.
În aceeași tigaie, pune restul de unt la topit și rumenește feliile de pâine pe ambele părți.
Așază friganelele pe un platou, pune topping de caise și zmeură proaspătă, fulgi de migdale și pudrează-le cu puțin zahăr.
Friganelele sunt gata pentru a fi savurate cu mare poftă.
Ușor, rapid și gustos!
Încearcă și rețeta de Friganele rulate, o altă variantă gustoasă sau rețeta de Friganele umplute.
Îți recomandăm și rețeta de Friganele sandwich, foarte gustoase.