Paine impletita in 3 reteta pas cu pas

de bucatarasa in Piine, 29 Aug 2024 | 521 vizualizari

 

Paine impletita in 3  reteta pas cu pas este o varianta traditionala si eleganta de paine, apreciata nu doar pentru gustul sau, ci si pentru aspectul atragator. De origine din diferite bucatarii europene, aceasta paine este adesea preparata pentru ocazii speciale, dar poate fi si o alegere perfecta pentru o masa de zi cu zi. Impletitura simbolizeaza unitatea si armonia, iar textura sa pufoasa si crusta crocanta o fac o alegere populara in multe case.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paine impletita in 3 reteta pas cu pas
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 3 reteta pas cu pas:

   Cum se prepara Paine impletita in 3 reteta pas cu pas

Activarea drojdiei: Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut. Adauga o lingura de zahar si lasa amestecul sa stea pentru 5-10 minute, pana cand devine spumos.

    Prepararea aluatului: Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Fa o gaura in mijloc si toarna drojdia activata, untul topit si oul. Framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini, adaugand faina suplimentara daca este necesar.

    Lasarea la dospit: Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1-1.5 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

    Impletirea painii: Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in trei parti egale. Ruleaza fiecare bucata intr-un snur lung. Asaza snururile unul langa altul si incepe sa le impletesti, alternand partile exterioare peste cea din mijloc.

    Dosparea finala: Asaza painea impletita pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si las-o sa mai creasca inca 30 de minute.

    Coacerea: Incinge cuptorul la 180°C. Unge painea cu galbenus de ou pentru o crusta aurie si crocanta. Coace timp de 25-30 de minute, pana cand painea devine aurie si suna a gol cand este batuta usor pe fund.

    Racirea: Scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o felia. Serviti alaturi de o ciorba de rosii sau un papricas de pui. Recomandam si paine cu cartofi

Painea impletita in 3 nu este doar un deliciu vizual, ci si unul gustativ. Aceasta reteta clasica iti permite sa aduci putina arta in bucatarie, oferind un produs finit care va impresiona cu siguranta atat familia, cat si musafirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 3 reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

ieri la 16:48

Supa crema de dovleac cu lapte de cocos reteta rapida si delicioasa

ieri la 16:03

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio