O ciorba foarte gustoasa, o reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana, renumita in bucataria ardeleneasca, pe care, de cand am incercat-o prima oara, o tot repet si ma tot bucur de gustul ei plin, unic. Dreasa cu tarhon si smantana, ciorba capata un gust exceptional!
Ingrediente Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
Preparare Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei si se adauga morcovul ceapa si telina curatate si date pe razatoarea mare. Se calesc un pic apoi adaugam si ardeiul razuit. Calim un pic apoi dam tigaia deoparte. Cand carnea este pe jumatate fiarta punem legumele calite in ciorba si orezul,lasam sa fiarta 10 minute apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubulete si tarhonul tocat. Potrivim de sare si cand au fiert cartofii punem otet dupa gust si luam oala deoparte de pe foc. Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusurile, luam apoi ciorba fierbinte cu polonicul si punem peste smantana amestecam apoi turnam smantana in oala cu ciorba amestecam. Ciorba este gata.
Tot din bucataria ardeleneasca v-am adus si aceasta Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi dar si aceasta Ciorba de miel reteta ardeleneasca
Uite asa se fac Haiosele in ardeal.
1
Legumele se pot taia cubulete in loc sa fie razuite.