Ciorba de pui cu smantana

de Rahela Velicu in Ciorbe, 6 Oct 2021 | 5410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 dovlecel
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 150 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

Mai intai fierbem carnea de pui, apoi o taiem sau o rupem in fasii. 

Calim morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins pentru 10-12 minute.

Adaugam 1-2 cani de apa si ceapa tocata cubulete, apoi acoperim oala si lasam la fiert 20 de minute.

Adaugam dovlecelul taiat cubulete, sare si piper si mai lasam la fiert inca 20 de minute. 

La final lasam ciorba la racorit 8-10 minute. Amestecam smantana cu 2-3 polonice de ciorba turnate in fir subtire. Luam apoi din amestecul de smantana si turnam in fir subtire inapoi in ciorba. Puteti adauga si verdeata daca doriti. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi carne de pui de curte sau carne din comert. Carnea de pui de curte fierbe mai greu, asa ca eu am prefiert-o si am adaugat-o apoi in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume si iaurt