Ratatouille

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 4 Sep 2014 | 7285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mijlocii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel curgette mic
  • 1 vanata
  • 100 gr ciuperci champignon
  • 3 rosii mari bine coapte
  • sare, piper alb, ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

 - Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc mic, sa nu se arda si amestecam cu grija. Pregatim restul legumelor: dovlecelul nu il curatam de coaja- se taie pe lungime si apoi se taie felii . Vanata se taie cuburi (cu coaja cu tot) . Le aduagam la restul legumelor din tigaie si adaugam putina sare si piper alb macinat. Amestecam cu grija. Adaugam si ciupercile feliate . 

- Rosiile le oparim  si le curatam de coaja si le taiem felii. Le adaugam cand legumele sunt aproape de tot inmuiate. MAi lasam pana se inmoaie rosiile si stingem focul.Acoperim cu un capac.

- Acest fel de mancare e foarte bun alaturi de fripturi de carne sau ficat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume