Ratatouille

de Raisha in Mancaruri de legume, 17 Oct 2013 | 5319 vizualizari

 

O mancare satioasa, gustoasa si in acelasi timp sanatoasa! Ce-i drept reteta am incercat-o asta vara cand erau legume din belsug dar sper sa va inspire daca doriti sa o incercati vreodata. :-)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2-3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • verdeata 1 lingura
  • bulion 2 linguri
  • sare, piper, cimbru 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Vinetele si dovleceii se spala, se curata și se feliaza. Bucățile de vânătă se săreaza și se lasa putin la scurs de sucul amar. 

In tigaie incingem ulei si calim bucațile de vinete, pana devin usor moi. Le scoatem pe o farfurie si procedam la fel cu dovleceii. Se călesc pana devin aurii, apoi ii scoatem pe o farfurie. Calim putin si ceapa, morcovul, ardeiul. 

Intr-un vas punem legumele si rosiile taiate felii, bulionul, sare, piper, cimbru și verdeata. Dam totul la cuptor pentru aproximativ 40 minute ca legumele sa fie patrunse, putin rumenite si zeama sa scada. Servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille - Reteta video