Rata la cuptor, cu portocala si vin

de Ancutsa in Rata, 21 Apr 2020 | 8203 vizualizari

 

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.

 

INGREDIENTE

  • 1 rață,
  • 250 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin
  • Pentru garnitură:
  • 800 g cartofi noi,
  • 1 l apă,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 100 g unt,
  • Mărar, după gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor, cu portocala si vin:

 

Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

 Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.

 

Timp de pregătire: 2h 20min

Timp de coacere: 2h

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/rata-la-cuptor-cu-portocala-si-vin.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor, cu portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de rata