Piept de rata cu pepene galben

de Catalina L in Rata, 7 Oct 2018 | 2957 vizualizari

 

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructele dulci.
Dupa reteta Piept de rață cu cireșe, vă propun o alta combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.
Am ales o carne de rata tip piept-muschiulet fara piele si grasime, taiata fileuri subtiri si am asezonat-o cu piper de Sichuan si sare neagra de Hawaï. Pepenele l-am parfumat cu anis stelat si gatit in unt sarat cu miere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/piept-de-rata-cu-pepene-galben.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de rata fara grasime
  • 1/2 pepene galben (melon)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 40 g de unt demi sarat
  • 1/4 de ardei rosu
  • 1/2 lingurita piper de Sichuan
  • 1/2 lingurita de sare neagra de Hawaï
  • 1 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de sos pentru gratar sau ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu pepene galben:

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele.

Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile.

Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos.

Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4 minute pe fiecare parte.

In acelasi timp in alta tigaie reveniti pepenele in 20g de unt sarat cu anasonul stelat.

Puneti piper de Sichuan si sare de Hawaï si ardeiul rosu taiat bucatele. Reveniti 3 minute, puneti mierea si zeama de lamaie si lasati inca 2-3 minute.

Puteti scoate pepenele si reduce sosul.

In fiecare farfurie puneti carnea si pepenele si arozati cu sosul redus.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita