Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

de gaby_duceag in Pui, 14 Iul 2011 | 9072 vizualizari

 

Azi am fost doar noi, fetele, acasa, asa ca n-am gatit mult.
Doar asa cat sa mai pun un colacel, o falcutza ...ceva acolo :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 3 cartofi
  • 80 gr maioneza
  • doua lingurite busuioc
  • o lingura unt
  • sare mare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback:

Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.

Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am pierdut intre ele 3 catei de usturoi zdrobiti usor si le acoperim cu hartie pentru copt unsa cu ulei
Le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade, pentru 10 minute.
Reducem apoi la temperatura de 175 grade si le mai lasam 40 minute dupa care luam hartia si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Tot in aceeasi tava am pus si cartofii. Spalati, curatati si feliati (nu total; ii "feliem" cu cutitul dar nu asa incat sa ii taiem total ci trebuie sa obtinem un aspect de acordeon, se vede in poze).

Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat am facut un amestec cu care am uns bine cartofii .
I-am pus langa pulpite si au avut aceeasi soarta ...caldura mare..mon cher :)))

 

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu morcov si busuioc