Pulpe marinate la cuptor

de anisoara in Pui, 4 Iun 2010 | 43176 vizualizari

 

Este o reteta traditionala veche de preparare a carnii de pasare, si care este stiuta de fiecare gospodina de pe meleagurile noastre.
Aceasta mancare nu lipsea nici la o masa de sarbatoare. Se servea la masa cu mere sau gutui coapte la cuptor sau cu PLACHIE DIN OREZ DULCE. Astazi timpurile s-au schimbat , a aparut pe masa moldoveanului noi bucate , mai moderne , dar oricum gustul bucatelor preparate pe timpurile bunicii nu le pot compara cu nici o mancare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de pulpe de pasare
  • 200 grame de maioneza sau smantina
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe marinate la cuptor:


Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore.

A doua zi se incalzeste cuptorul pina la temperatrura de 220C.Toate pulpele marinate se repartizeaza pe o tava  cu ulei si se ung din nou cu smantana ( este mai bine ca se rumenesc mai frumos). Se invelesc cu hartie de pergament unsa cu ulei , si se baga la cuptor sa se coaca.

Primele 10-15 minute se lasa acesta temperatura la cuptor, pe urma se scade temperatura cuptorului pina la 180C, si  se mai coace carnea cca  40 minute. Ultimele 10 minute se coace carnea fara hartie de pergament , pentru ca pulpele sa se rumeasca bine. Se stinge cuptorul si se lasa tava cu carne in cuptorul cu usa inchisa  10 minute, ca sa se usuce mai bine carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tuxedo 1

03.06.2013, 22:34

ce chestie! habar nu aveam de maioneza ...de smantana stiam! multumesc

babi5 1

07.06.2013, 08:57

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:51

bune pulpele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pe varza