Pulpe de pui la gratar cu cartofi si mazare noua

de nico15 in Pui, 5 Dec 2010 | 4816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-4 Pulpe de Pui
  • 450-500 gr de cartofi noi
  • 250 gr de mazare noua
  • ½ capatana de ustoroi
  • 1 ceapa alba taiata pestisori
  • ½ tulpina de telina
  • 2-3 rosii potrivite
  • 1-2 portocale
  • pentru decor:cateva frunze de salata verde
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin si tarhon
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • alge marine deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la gratar cu cartofi si mazare noua:

 Cartofii noii se curata dupa care se spala,

mazarei i  se curata boabele din pastai si se spala, se toaca tulpina de telina, se curata si se piseaza usturoiul, se curata si toaca ceapa pestisori, se adauga tarhonul tocat.

Se unge tava cu ulei si se adauga legumele si leguminoasele, se presara rozmarinul si se pune un pic de apa dandu-se la cuptor,

se adauga o ceasca de vin alb sec, se sareaza si pipereaza si se reintroduce la cuptor,

din sfert in sfert de ora se verifica, aprox 30-35 de minute cred ca sunt necesare pentru a fi gata,

daca considerati ca nu sunt facuti ii mai lasati.

Separat , pulpele de pui se curata, spala si se parlesc, spalandu-se din nou, dupa care se condimenteaza si se pun pe grill

se verifica sa fie facute pe ambele parti, dupa care se scot si se trece la montarea preparatului pe farfurie.

Se vor aranja cateva frunzulite de salata peste care se vor pune legumele de la cuptor,

se decojeste o portocala si se pun 3-4 feliute,

langa se aseaza pulpa de pui si salata pe care o doriti voi.

Pentru dessign am adaugat si niste alge marine deshidratate foarte bogate in vitamine:A, B1, B6, B12, C, D, E, K. Acestea inainte de a se servi se pun la inmuiat in apa circa 30 minute pentru a asigura prospetimea, se pot consuma:prajite, fierte, inabusite sau la rece in salate, deoarece se vor inmuia datorita dressingului preparat.

Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu cartofi si mazare noua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)