Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere

de Panacris in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2024 | 3191 vizualizari

 

Un fel principal numai bun și pentru dietă! Și potrivit pentru colecția ''Cele mai bune retete cu carne''! Spor și poftă bună! 

Pentru Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere sunt necesare cateva ingrediente: pulpe curcan, cartofi, mere, ciuperci, ceapa, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere
  • Ciocănele de curcan 3 bucăți,
  • Vigita a la Panacris (sau legume deshidratate) 2 linguri,
  • Cartofi roșii 6 bucăți medii,
  • Mere golden 2 bucăți,
  • Ciuperci champignon 1 cutie cca. 420 g,
  • Ceapă prăjită ( de la Kaufland!) 2 linguri,
  • Ulei de măsline,
  • Usturoi 5-6 căței, Condiment pentru pui ( :D că pentru curcan încă n-am văzut! ;) ) 1 lingură.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere:

Iata cum se prepara Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere

Ciocănelele de curcan se curăță de eventualele resturi de pene (tulei) și se pun la fiert la foc mic, în cazul meu la slow-coock, împreună cu Vigita (sau legume deshidratate) cca. 3 ore.

Între timp se curăță cartofii și se taie după preferință, noi bastonașe ondulate.

Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu foaie de pergament,  se așază cartofii, ciupercile din conservă, scurse de lichid, merele tăiate felii, ceapa prăjită, usturoiul cu tot cu coajă și se asezonează cu uleiul de măsline.

Ciocănelele fierte se scot din supă (aceasta am folosit-o ulterior la ciorba de perișoare!) și se asezonează cu condimentele pentru pui, apoi se așază peste legumele din tavă.

Se adaugă cca. 300 ml apă și se acoperă cu foaie de pergament, peste care se pune capacul și se dă la cuptorul preîncins cca. 60 de minute la foc mediu.

După cele 60 de minute, se dă deoparte capacul și foaia de pergament și se mai lasă la copt cca. 10 minute cât să se rumenească ciocănelele.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de friptura de curcan cu sos de gutui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry