Am vazut pe la fete diverse retete cu sosuri de legume si am zis sa va dau si eu una:D
Sper sa va placa.....oaspetilor sigur le-a fost pe plac,caci au golit farfuriile cat a-i clipi.
Punem untul in tava in care pregatim carnea si o punem pe foc,apoi punem bucata de pulpa si o rumenim pe toate partile dupa care stingem cu un pahar de vin di cei 600 ml si lasam sa se evapore.Intre timp taiem legumele cubulete.
Dam tava la o parte si pnem imprejurul carnii legumele,grasimea de porc,restul de vin,punem sare,piper si punem apa sa treaca de jumatatea bucatii de carne(aveti nevoie de o tava incapatoare sa nu va dea apa pe-afara).
Cand avem totul gata dam la cuptor la 180°-200° circa 3 ore,intorcand carnea din 30 in 30 de minute.
O sa va dati seama ca e gata pt ca o sa devina foarte frageda si atunci o scoateti din cuptor.
Taiem carnea felii si o punem pe un platou,scoatem grasimea si o punem pe o farfurie,iar legumele cu putina zeama le punem in blender(sosul trebuie sa fie putin mai subtire ca smantana).
Servim carnea cu sos deasupra,garnitura care ne place mai mult(noi am avut cartofi la cuptor cu vin si rozmarin) si un pahar cu vin rosu.