Muschi de vita in sos de legume

de sandytza in Vita, 25 Iun 2009 | 9890 vizualizari

 

Revin cu o retete spaniola numita Redondo de ternera , de fapt asa se numeste carnea asta impachetata iar modul de a o prepara e tipic , cam toata lumea o prepara asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de vita cam de 1 kg rulat si legat cu ata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardel
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 3 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • patrunjel tocat  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita in sos de legume:

Preparare

Se taie ceapa si usturoiul nu foarte marunt si se pune la prajit in ulei.

Cand ceapa s-a facut cristalina se adauga morcovul si ardeul taiat bucatele.

Se adauga si muschiul de vita presarat cu sare si se lasa sa se prajeasca un pic pe exterior.Se adauga apa , vinul, sarea ,piperul si frunza de dafin si se lasa la fiert.Nu trebuie acoperit cu apa.Eu l-am fiert in cucta 15 minute de cand a inceput sa fluiere. In oala normala cred ca ar trebui fiert cam 30-40 minute.

Cand muschiul este fiert se scoate se inlatura ata cu care a fost legat si se taie felii subtiri.
Restul ingredientelor din oala se toaca cu blenderul pana se fac crema sau in cazul in care nu aveti se dau prin strecuratoare amestecand cu o lingura sa se zdrobeasca legumele ca si la fasole frecata.

Se pune sosul intr-o cratita destul de larga incat sa intre filetele de vita bine fara a se suprapune prea mult.Se dau in clocot 2-3 minute , se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjel tocat.
Se poate servi cu orice fel de garnitura. Eu am ales cartofii pireu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras 1

16.09.2009, 05:25

Casa de piatra si din partea bucatarasilor!

sandytza 1

08.10.2009, 22:09

Raluca e o mancare intradevarce se poate face de sarbatori sau la mese festive ca e foarte delicioasa.

adry88 1

19.05.2011, 16:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu muschi de vita