Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

de gaby_duceag in Porc, 25 Oct 2010 | 6557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpa porc
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • salvie
  • boabe de mustar
  • 100 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
pentru garnitura
  • 400 gr orez
  • o ceasca de vin (alb, demidulce)
  • un cub knor vita
  • o ceapa
  • putina sare
  • cateva linguri ulei masline
pentru  sos
  • usturoi
  • mustar
  • smantana
  • zahar
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi:

Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea:

1-se pune intr-o punga pentru cuptor, se strange bine si se gaureste punga cu o scobitoare.

Se baga la cuptor pentru o ora apoi se desface punga cu grija (aburul frige:d ), si se lasa pana ce se rumeneste.

2- intr-un vas de tuci, sau un vas cu fund dublu, turnam tot amestecul , asezam hartie de copt deasupra vasului, apoi un capac si peste capac o greutate. Lasam aproximativ o ora , o ora jumatate la foc mediu.

Garnitura:

Se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline. Se arunca ceapa si se pune orezul spalat si scurs. Se caleste 3 minute dupa care se adauga ceasca de vin si se fierbe pana se evapora vinul.

Se adauga apa de doua ori cantitatea de orez preparata( de ex eu am pus cu o cana, am "masurat" orezul si am pus cantitate dubla de apa), cubul de vita si putina sare ( gustati)

Se fierbe la foc mic, acoperit, pana ce scade apa si orezul este fiert . In cazul in care nu e fiert mai puneti putina apa si mai lasati  la fiert.

Sosul.

Ustroiul pisat bine se amesteca cu putina sare apoi se adauga putin cate putin ulei si se procedeaza ca la maioneza.

Se adauga o jumatate de lingurita zahar, o lingura mustar si doua linguri smantana si se amesteca usor. Sos inspirat din reteta Ancai (postavaru)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Corinuta 1

26.10.2010, 19:30

te-ai gandit sa scrii o carte.......cu mistere?

mena29 1

27.10.2010, 08:14

a fost foarte bun

gaby_duceag 1

27.10.2010, 10:25

o fo' buna din poza mea? sau ai facut tu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc la cuptor cu orez si masline