Am facut acest fel de mancare si m-am gandit sa va impartasesc reteta, sunt multe variante de preparare eu va dau varianta la care am ajuns eu dupa mai multe incercari.
Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile cateva minute si apoi adaugam carnea si o lingurita de boia si turnam 200 ml de apa clocotita peste. Lasam acoperit cu un capac la foc mic timp de 15-20 minute sa se faca bine carnea de porc,
mai adaugam apa daca trebuie cat sa treaca peste bucatile de carne. La sfarsit lasam sa scada apa putin , mai dregem cu sare si piper daca trebuie si turnam peste cele 2 linguri de lapte amestecate cu amidonul si lasam sa clocoteasca putin. Trebuie sa avem un sos bine legat dar nu foate consistent. Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am servit ieri cu cartofi piure.