M-am inspirat de la Alex, dar am folosit doar afumatura deoarece mie imi place la nebunie mielul si nu vreau sa-si schimbe aroma cu multe ierburi aromate. A iesit foarte bun.
"Retete de Pasti"
Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.
Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti.
Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi.
Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.
Pieptul de porc afumat se taie fasii subtiri si se pune in taieturile facute in pulpa.
Se stropeste cu ulei pulpa si se mai presara cu piper si boia.
Se curata 2 legaturi de usturoi, se taie rondele si se pune in tava.
Pieptul de porc ramas se taie bucati potrivite si se pune in tava.
Se pune 300ml apa in tava si se presara sare, boia si piper si in apa.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 3 ore la foc potrivit.
Din cand in cand se scoate tava si se stropeste pulpa cu zeama din tava.
Inainte de a fi gata se scoate tava si se adauga si a treia legatura de usturoi taiat rondele.
Se stropeste bine cu zeama si se mai lasa la cuptor 10 minute.
Se scoate pe un platou si se serveste cu usturoi nou si salata.
Eu cu zeama din tava am facut niste gnocchi, o nubunie.
Pofta Buna!
1
Se pot folosi menta, cimbru, rozmarin si vin in loc de apa. Eu nu am folosit sa simt doar gustul mielului.