Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus

de papabundetot in Pui, 25 Ian 2014 | 3822 vizualizari

 

Imi doream de tare multa vreme sa fac reteta asta de pui tandoori. Nu cred ca mai e un secret faptul ca sunt fascinata de condimentele indiene si in general de condimente cu arome mai puternice,asa ca puiul tandoori este o reteta pe care nu o puteam rata,mai ales ca este extrem de aromat si foarte fraged.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 pui
  • 5 linguri iaurt
  • Pentru amestecul tandoori:
  • 10 gr praf usturoi;
  • 10 gr cuisoare macinate;
  • 30 gr coriandru;
  • 10 gr schinduf;
  • 10 gr scortisoara macinata;
  • 10 gr piper macinat;
  • 15 gr nucsoara praf;
  • 25 gr chimen;
  • 10 gr cardamon;
  • 10 gr praf colorant rosu.
  • 5 cepe
  • Pentru orez:
  • orez basmatti
  • pudra de flori de hibiscus
  • 1 lingurita harissa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus:

Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui acoperindu-l bine si l-am lasat la frigider de seara pana a 2-a zi.

A doua zi am taiat cele 5 cepe in felii groase de aproximativ 2 cm,intr-o tava de yena am pus putin ulei,apoi rondelele de ceapa si peste ceapa am asezat puiul,l-am lasat la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore pana cand s-a patruns bine si carnea se defascea deja de pe os.

Dupa ce puiul a fost gata,in tava yena a ramas un sos cu zeama de la pui,ulei si feliile de ceapa.Am pus acest amestec intr-un bol inalt si cu ajutorul blenderului de mana l-am transformat intr-un sos fin si aromat.

Orezul: La o masura de orez basmati eu pun 2 masuri de apa.Intr-o tigaie am pus 2 linguri de unt,pe care l-am lasat sa se topeasca,am adaugat pudra de flori de hibiscus si o lingurita de harissa,apoi am pus orezul,am amestecat bine si apoi am pus apa. Am lasat orezul pe foc pana cand apa s-a absorbit si bobul era fiert.

Am servit orezul alaturi de puiul tandoori…foarte bun si aromat si va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui in sos Worcester si orez cu legume