Astazi am preparat pentru prima data Praz umplut cu orez si ciuperci. Pot sa va spun ca este .....delicios !
Umplutura:
Sosul:
Se curata prazul, se taie in bucati potrivite . Se pune in apa fiearta si se lasa 1 min. sa clocoteasca. Se scote prazul,se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scot frunzele sub forma de tub.
Ciupercile se spala si se toaca marunt.
Miezul scos se toaca marunt si se inabuse in ulei.Se adauga ciupercile si orezul spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga sare si piper dupa gust.
Se umple prazulsi se pune intr-o tava sau un vas termorezistet.
Se face un sos din prazul ramas tocat marunt si pus la inabusit intr-o tigaie. Apoi se adauga bulionul sau sucul de rosii,zaharul, sare, piper.
Sosul se toarna peste prazul umplut si se da la cuptor pana scade sosul.
Se serveste rece sau cald.
1
In loc de ulei se poate folosi unt.
2
In loc de bulion sau suc de rosii se pot folosi 3-4 rosii.