Iubesc zmeura!! Voi, nu? O ador...asa frageda cum e ea, dulcele ala usor acrisor...inconfundabil gust si aroma. Si marturisesc ca ma infrupt din ea, asa...fara nici o jena, direct de pe nuielusele tinere cautand-o cu nesat printre frunzele dese.
Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel.
Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o postare pe aici ce sa faceti cu ele si cum sa le folositi, dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza :). Deci mixati-le bine cu un praf de sare pana devin albe dense si sticloase. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati puternic. Incet si sigur si neaparat in ploaie fina adaugati cate 2 linguri de zahar tos mixand puternic dupa fiecare. Cu miscari delicate si elegante incorporati faina cernuta si incepeti a distribui cate 2 linguri de compozitie in formele pregatite. dati la cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti si lasati la racit.
Pentru crema frecati spuma branza cu smantana si zaharul tos.
Cand blaturile s-au racit complet puneti pe fiecare cate 2 lingurite de crema de branza, intindeti incet si deasupra puneti zmeurici si capsunici.
Cam asta fu tot... simplu, nu-i asa?