Prajitura Adelina

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 5810 vizualizari

 

Este foarte posibil ca aceasta prajitura sa aiba o alta denumire, insa eu am mancat aceasta prajitura acasa la o mireasa care se numeste Adelina. Am cerut reteta si ele o aveau in caiet, sub denumirea de "Prajitura cu nutella"
Este o prajitura deosebita! :X
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 200 g nuca
  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 400 g nutella sau finetti
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar vanilat
  • 300 g unt gras
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca Creme Patisserie
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Adelina:

Ungem o tava de 24/34 cm cu 100 g unt. Taiem nuca grosier si o imprastiem in tava, peste unt.

Mixam bine cele 9 albusuri si  adaugam treptat cele 9 linguri de zahar pudra. Incorporam faina si praful de copt, cernute. Adaugam praful de sare si turnam compozitia in tava. Coacem blatul circa 20 min. la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si-l rasturnam, sa fie cu nuca in sus.

Lasam blatul sa se raceasca dupa care intindem crema de ciocolata nutella sau finetti, deasupra, peste nuci.

Pentru crema, galbenusurile, zaharul, apa si zaharul vanilat se fierb pe abur pana se ingroasa compozitia, aproximativ 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care, amestecam treptat cate o lingura cu untul, frecat spumos in prealabil.

Nivelam frumos crema peste blatul uns deja cu nutella.

Mixam bine frisca si o punem peste crema de unt.

Deasupra presaram fulgii de ciocolata!

Lasam prajitura la rece 3-4 ore dupa care o portionam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adelina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rumba