Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Apr 2011 | 37842 vizualizari

 

din ingredientele de mai jos mi-au iesit 2 prajituri

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • ~ 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri de ulei
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri de miere
  • piersici din compot
  • doua plicuri gelatina
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic. Dupa ce s-a copt il lasam la racit dupa care il taiem in 2 parti egale.

Insiropam blatul foarte putin, dupa care pregatim crema: Mixam fisca, adaugam mierea si omogenizam comopozitia.

Taiem piersicile cubulete le lasam la scurs si le punem peste frisca.

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o turnam in fir subtire peste frisca si omogenizam compozitia. Punem jumatate de crema peste primul blat si jumatate peste celalalt.

Pregatim glazura oglinda:

Topim ciocolata impreuna cu frisca, dupa care o amestecam cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea. Cand incepe sa se intareasca o turnam peste crema.

Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Dobos,,