Desert negresa cu Nutella si bezele moi

de madi_marin in Prajituri, 27 Oct 2019 | 3775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 120 g unt
  • 120 g zahăr brun
  • 120 g făină
  • 60 g cacao neagră
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 pliculeţ de cafea solubilă
  • 200 g Nutella
  • o mână de bezele moi mici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu Nutella si bezele moi:

Se amestecă într-un castron ingredientele uscate cernute : făina, cacaua, cafeaua solubilă  şi praful de copt.

Untul se topeşte la foc mic până devine lichid, apoi se dă deoparte de pe foc şi se toarnă zahărul. Se amestecă pentru câteva minute până se obţine un fel de sos caramel. Se lasă să se răcorească uşor, apoi se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare.

Ingredientele uscate se toarnă în ploaie peste compoziţia lichidă, apoi se încorporează şi Nutella şi se amestecă bine.

Se toarnă compoziţia într-o tavă 18/25 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se presară bezelele moi mici deasupra şi se dă vasul la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute.

Se răcoreşte şi se poate tăia.

Se serveşte ca atare, cu frişcă sau îngheţată după gust!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu Nutella si bezele moi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci si gutui