Prajitura Petre Roman

de Aletta in Prajituri, 15 Apr 2015 | 7798 vizualizari

 

O prajitura foarte buna, pentru gusturi pretentioase!

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 10 linguri de faina
  • 25 linguri de zahar
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • praf de copt
  • zeama de lamaie 5 ml
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Se fac 3 foi pe dosul tavii :

7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar.

Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina.

Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.

Se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema:

4 galbenusuri se amesteca cu 250 g de zahar pana se formeaza o crema de consistenta alba, spumoasa.

Se adauga cele 3 linguri de faina,ramase.

Din cei 400 de ml lapte, 100 ml se amesteca treptat cu crema de galbenuse,restul de 300 ml lapte se pune la foc.

Cand laptele este fierbinte se adauga crema de galbenuse si se amesteca continuu pana ne rezulta o crema de consistenta unei budincii.

Se lasa la racit apoi se spumeaza untul si se adauga crema racita.

Se mixeaza bine.

Asamblare:

Pe doua dintre foi se pune zahar caramel ( 15 linguri) .

In mijlocul celor 2 foi caramel se intinde crema de galbenuse,

Pe cea de-a treia foaie se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar pe abur.

PS: Se rade ciocolata sau se face o glazura din o tableta de ciocolata topita pe baie de abur amestecata cu 5 ml de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Merisor 1

17.04.2015, 19:51

Tare mult imi place prajitura asta! Iar a ta arata tare bine!

Aletta 1

17.04.2015, 20:48

multumesc

Gicuta 1

20.04.2015, 22:37

Arata bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie