tarte si placinte rumenite si iscusite
Această rețetă delicioasă am văzut-o la Rocsi. Eu am adăugat în plus și pere și a ieșit super delicioasă. Vă invit să o încercați și voi.
Mulțumesc pentru rețetă Rocsi! :-*
Aluatul:
Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi pui treptat laptele călduț și frămânți până aluatul devine omogen, elastic și ușor lipicios.
Acoperi aluatul, îl lași să dospească la loc cald timp de o oră.
Eu am făcut aluatul în mașina de pâine. Am pus laptele călduț, apoi am adăugat sarea, zahărul, untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, făina cernută și drojdia. Mașina a frământat timp de 25 de minute și apoi aluatul a dospit și a crescut timp de 50 de minute.
Umplutura de mere și pere:
Speli merele și perele, le cureți de coajă și le tai cuburi potrivite. Le pui într-o tigaie, adaugi zahărul, scorțișoara și le călești, câteva minute, până când scade zeama și fructele se înmoaie, apoi le lași la răcit.
Umplutura de brânză:
Pui brânza într-un castron, apoi adaugi cu oul, zahărul esența de vanilie și esența de lămâie și le mixezi cu ajutorul unui blender vertical.
Aluatul dospit îl împarți în două.
Presari făină pe masa de lucru, iei prima bucată de aluat și întinzi cu sucitorul o foaie potrivit de groasă, în formă de dreptunghi.
Marginile de pe lungime le tai fâșii pe ambele părți, mijlocul rămânând intact.
Pui pe mijloc jumătate din brânză, o întinzi, iar deasupra adaugi jumătate din compoziția de mere cu pere, pe care le distribui uniform.
Închizi capetele, apoi începi să împletești fâșiile tăiate, una din dreapta, una din stânga și tot așa până termini.
La fel procedezi și cu cealaltă bucată de aluat, apoi transferi plăcintele în tava tapetată cu hartie de copt.
Le lași la crescut 15 minute, apoi le ungi cu amestecul de gălbenuș și lapte, cu ajutorul unui penson.
Introduci plăcintele în cuptorul preîncălzit la180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când se rumenesc frumos.
Când sunt gata, le scoți din cuptor, le acoperi cu o bucată de hârtie curată, apoi cu două prosoape groase și le lași așa până se răcesc, pentru a deveni fragede.