Prajitura Ingerilor - Angels Cake

de MyFancyCake in Prajituri, 3 Ian 2012 | 17501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri (oua marimea M), 
  • 175 gr zahar pudra,
  • 150 gr faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta migdale,
  • 1/2 lingurita esenta vanilie,
  • un praf de sare,
  • 200 gr zahar fin
  • Pentru toppingul de fructe de padure avem nevoie de
  • 200 gr fructe de padure,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ingerilor - Angels Cake:

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data.

Peste albusurile batute spuma se adauga 1/3 din faiana amestecata cu zaharul pudra. Se incorporeaza usor prin "rasturnare "cu ajutorul unei spatule. Se repeta operatia de 2 ori cu restul de faina.

Aluatul se toarna intr-o forma neunsa si se coace la 170 grade Celsius timp de 40 de minute.

Se verifica daca este copt cu testul scobitorii.

Cand este gata scoatem prajitura din cuptor, intoarcem forma cu fundul in sus si o lasam la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racit complet, se desfac marginile cu
ajutorul unui cutit  apoi se rastoarna pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu topping de fructe de padure.
Pentru topping amestecam fructele de padure cu zaharul si le punem pe foc.

Amestecam sucul de la 2 portocale cu amidonul si il turnam peste fructele de padure.

Fierbem sosul pana se ingroasa usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ingerilor - Angels Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri si cacao