Prăjitura Îngerilor este un desert pufos și delicat, cu textură aerată și gust fin, ideal pentru mesele festive și sărbători. Rețetă simplă, perfectă pentru ocazii speciale.
Pentru Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: albușuri, zahăr, făină, lămâie, smântână și sos de merișoare.
Cum se prepara Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători:
Pune albușurile într-un bol, adaugă un praf de sare și mixează până devin dense și capătă consistență. Incoporeaza treptat zahărul, mixand continuu până obții o bezea fermă și lucioasă. Încorporează apoi zeama de lămâie.
Adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie. Încorporează făina în etape, amestecând cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus.
Transferă aluatul într-o tavă de copt.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 25 - 30 de minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat prăjitura, apoi scoate-o pe un platou și las-o să se răcească de tot.
Mixează smântâna lichidă rece într-un bol până capătă consistență. Decorează prăjitura cu frișcă și sos de merișoare.
Savurează o porție generoasă și bucură-te de gustul ei bun.