Savarine cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 18 Aug 2013 | 11292 vizualizari

 

Savarine le-am pregatit dupa reteta Jamilei, iar pentru crema m-am inspirat de la Diaconta...va multumesc frumos fetelor! Am obtinut niste savarine delicioase si racoroase, perfecte pentru perioada aceasta a anului!
Vreau sa va spun voua, celor care va-ti intors de la Satic, ca ne-ati lipsit, iar casuta noastra virtuala a parut parasita fara voi!
Invit toti bucatarasii la o savarina!:-*

 

INGREDIENTE

Savarine:
  • 375 g faina
  • 225 ml lapte caldut
  • 45 ml ulei
  • 3 oua
  • 3 lingurite zahar
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida Dr. Oetker cu gust de lamaie
  • 250 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida (o cutiuta)
  • 3 linguri zahar pudra
Sirop:
  • 3 cani apa
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 lingura esenta de rom
Decor:
  • gem de capsuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de lamaie:

Savarine:  Intr-un vas punem faina si ouale.

In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.

Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.

Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.

Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine, unse cu ulei si tapetate cu faina.

Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.

Crema de lamaie:  Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.

Punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.

Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.

Adaugam frisca peste crema de lamaie si amestecam usor cu o spatula, apoi dam la frigider.

Sirop:  Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca complet.

Asamblare:  Taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu crema de lamaie, asezam capacul si punem putina dulceata de capsuni.

Le dam la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Gemul de capsuni se poate inlocui cu gem de caise.

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 18 savarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini savarine dulci