Desert prajitura din albusuri, cu visine

de RODIMUR in Prajituri, 18 Apr 2018 | 7285 vizualizari

 

A venit vremea să valorific albușurile puse la păstrare, după ce am folosit, de Paști, atâtea gălbenușuri la: cozonaci, păscuțe și maioneze...Și am început cu o prăjitură cu vișine, în forma de guguluf, pentru că-mi place cum arată astfel. Este o prăjitură economică, ușor și rapid de făcut, aspectuoasă și foarte bună, grație vișinelor conservate perfect.

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 200 grame de făină albă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 ml esență de lămâie
  • vișine (conservate cu aspirină)
  • 1 lingură de zahăr pudră (pentru decor)
  • unt, pentru uns forma de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri, cu visine:

Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet.

Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă lichidul format.

Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează bine cu zahărul tos fin, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se adaugă în ploaie făina, amestecată în prealabil cu praful de copt și când compoziția este bine legată, se adaugă esența de lămâie și apoi uleiul.

Se unge cu unt forma de copt și se toarnă o jumătate din compoziție în ea. Se nivelează și se pun vișinele scurse de lichid, după care se adaugă restul de compoziție.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și după 7-8 minute se scoate și se mai pun deasupra vișine.

Se dă tava din nou la cuptor, până ce se rumenește prăjitura.

Când prăjitura s-a rumenit frumos, se scoate tava și se lasă la răcorit, Când prăjitura s-a răcorit, se scoate din formă, se pudrează cu zahăr farin și se porționează.

TIPS-URI

1

Scoateți albușurile din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se poată dezgheța complet.

2

Vișinele trebuie scurse de lichidul format.

3

Amestecați praful de copt cu făina, înainte de a le adăuga în compoziție.

4

Puneți al doilea rând de vișine, abia după ce prăjitura a început să crească în volum, ca să rămână la suprafață și să-i dea un aspect frumos.

5

Nu scoateți prăjitura din forma de copt, decât după ce s-a răcorit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

20.04.2018, 11:20

Mulțumesc frumos, Miki! Îmi plac prăjiturile cu vișine...

elucubratiiculinare 1

22.04.2018, 08:35

e cazul sau fac si eu la fel cu albusurile

RODIMUR 1

22.04.2018, 09:07

Da, Mihaela! Așa m-a învățat și pe mine Rocsi și iată că e o idee foarte bună...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci