Prajitura fina cu foi din miere si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 11 Iul 2012 | 89897 vizualizari

 

Am vrut sa readuc in atentia vizitatorilor mei aceasta prajitura pe care am refacut-o datorita consistentei pufoase si cremoase pe care o are .Reteta este una veche,preferata de mine, si o am de la dna.Tanta ,o doamna foarte iscusita si priceputa in ale gatitului !:)
Este absolut delicioasa !
Am tinut sa o refac si datorita faptului ca nu eram foarte multumita de fostele fotografii;nu ca astea sunt foarte grozave!:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci pisate
  • 1 lingura cu bicarbonat
  • 4 linguri cu miere
  • 1 varf de cutit cu sare
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime 
  • 1 cana nuci pisate 
  • 80 gr.zahar farin vanilat 
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu foi din miere si nuca:

Mod de preparare foi: Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .

Crema: Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema;foaie crema …; oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii.  

Décor: 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.

Punem prajitura cremoasa si frageda la rece, pentru cateva ore si portionam.   

Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.

Spor la treaba si pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Valclaudia 1

03.11.2013, 20:06

tare bine arata! Favorite scrie pe ea....

ryta 1

29.03.2014, 08:01

MIUTA 1

14.04.2014, 12:56

Ma tenteaza sa fac aceasta prajitura.Arata grozav !!!
Adina te rog frumos sa-mi spui ce fel de bicarbonat sa folosesc,de sodiu sau de amoniu?Multumesc,pupici !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie