Am vrut sa readuc in atentia vizitatorilor mei aceasta prajitura pe care am refacut-o datorita consistentei pufoase si cremoase pe care o are .Reteta este una veche,preferata de mine, si o am de la dna.Tanta ,o doamna foarte iscusita si priceputa in ale gatitului !:)
Este absolut delicioasa !
Am tinut sa o refac si datorita faptului ca nu eram foarte multumita de fostele fotografii;nu ca astea sunt foarte grozave!:))
Mod de preparare foi: Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .
Crema: Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema;foaie crema …; oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii.
Décor: 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.
Punem prajitura cremoasa si frageda la rece, pentru cateva ore si portionam.
Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.
Spor la treaba si pofta buna !